Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'update_order_status' not found or invalid function name in /home/safetyg9/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287
KOMBIREFRESH: Advance Fire Fighting and Medical First Aid | SAFETY FIRST
Safety and security training!
KOMBIREFRESH: Advance Fire Fighting and Medical First Aid

KOMBIREFRESH: Advance Fire Fighting and Medical First Aid

8 850 kr exkl. moms

Denna kombinationen är framtagen för dig som jobbar för ett rederi som har internpolicy att även grundläggande sjukvård ombord skall uppdateras och vill uppdatera certifieringen ”Avancerad Brandbekämpning (Advanced Fire Fighting)”.

Utbildningen följer direktiven i enligt STCW-koden A-VI/3 och A-VI/4-1. Efter utbildningen kan du förnya dina certifikat för Avancerad Brandbekämpning (AFF) och Grundläggande Sjukvård Ombord (MFA) i ytterligare fem år.

I kurspriset ingår lunch och fika.

Mer information om kursen och dess upplägg finner du längre ner på sidan.

Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/safetyg9/public_html/wp-content/themes/theretailer/woocommerce/single-product/meta.php on line 15

OM KURSEN: Du kommer att få:

Avancerad Brandbekämpning – Uppdatering och repetition i att räddningsledartaktik, utformandet av en brandbekämpningsorganisation, bekämpning av bränder där farligt gods är involverat, vilka problem som kan uppstå i samband med brandbekämpning samt hur att erhålla en effektiv ledning.

Grundläggande Sjukvård Ombord – Denna del är inte en fortbildningskurs (sk. Refresh), utan är en grundkurs i enlighet med STCW-Manila sektion A-VI/4-1. Kombinationen är framtagen för dig som jobbar för ett rederi som har internpolicy att även grundläggande sjukvård ombord skall uppdateras. Kursen tar upp den grundläggande medicinska baskunskap som krävs, för att på ett rätt sätt kunna omhänderta skadade och sjuka ombord.

Safetygruppen är godkänd utbildningsanordnare av Transportstyrelsen enligt STCW-konventionen. Samtliga instruktörer har erfarenhet och goda referenser inom ämnesområdena och som utbildare. Brandteori och praktik genomförs av särskilt sakkunniga på brandskydd ombord.

UPPLÄGG: Vi varvar föreläsningar, reflektioner, diskussioner och frågor med praktiska moment under utbildningen, med syfte att på bästa sätt befästa kunskaperna i långtidsminnet. Delen ”Grundläggande Sjukvård Ombord” föregås av självstudier.

INNEHÅLL: Utbildningen följer Transportstyrelsens krav och omfattar följande huvuddelar:

Avancerad Brandbekämpning

Del A – Brandskydd, teori
Del B – Praktiska insats- och ledningsövningar

Grundläggande Sjukvård Ombord

  • Kroppsuppbyggnad och funktion
  • Toxikologiska faror ombord, inklusive användning av MFAG
  • Undersökning av olycksplats och patient
  • Nack- och ryggskador
  • Brännskador, skållning och effekter av värme och kyla
  • Frakturer, luxationer och muskelskador
  • Medicinsk rådgivning via radio
  • Hjärtstillestånd, drunkning och kvävning
  • mm.

LÄNGD: 3 dagar

FÖRKUNSKAPSKRAV:
Kunna uppvisa ett tidigare certifikat för Krishantering och Mänskligt beteende (Crises and Crowd Management). Samt ett giltigt läkarintyg för sjöfolk enligt STCW Manila, är ett krav för att delta på utbildningen.

KURSINTYG/CERTIFIKAT: Vid ett hundraprocentigt närvarande och att alla moment är genomförda under utbildningen, utfärdas ett kursintyg.

Kursintyg bevisar att kunskapsmålen är uppnådda i enlighet med STCW Manila-konventionen regel A-VI/3 och A-VI/4-1.

Med kursintyg kan du förnya det internationella certifikatet från Transportstyrelsen och det med ytterligare en giltighetsperiod om fem år.

LITTERATUR: Kurslitteratur består av inbundet kompendium.

BOENDE: Önskar du boka boende i samband med utbildningen, kan det med lätthet göras under rubriken ”Boende” i menyraden.