Safety and security training!

Information om e-learning

STCW-kurser kombinerade med elektroniska förstudier

Grund- och fortsättningskurser med elektroniska förstudier

Både grund- och fortsättningskurserna i Basic Safety, Räddningsfarkoster och beredskapsbåtar, Avancerad brandbekämpning samt Medical Care genomförs delvis som E-learning. Det innebär att kurserna är indelade i två olika moment. En teoridel som genomförs på förhand via vår eAcademy som onlinekurs och en praktisk del som genomförs på plats hos oss på Stockholm Training Port. Vår målsättning är att vi ska kunna lägga mer vikt på praktiska övningar på plats än på teori.

Vad innebär detta?

I samband med din bokning skapas ett konto på vår eAcademy och du får information om hur inloggningen till förstudierna går till. I samma informationsmail finns uppgifter om när teorin senast ska vara klar samt hur lång tid som du beräknas behöva planera in för detta. De obligatoriska förstudierna gör du i lugn och ro på din surfplatta, dator eller telefon. Har du inte tid att göra all teori på en gång? Ingen fara. Då loggar du ut och när du sedan loggar in igen är det bara att fortsätta där du slutade.

Hur vet jag att jag gjort rätt?

Varje kurs består av ett antal olika moduler och lektioner. Efter varje avslutad modul får du några övningsfrågor, när du är klar med en modul och har besvarat övningsfrågorna kommer en grön bock som indikerar att du är godkänd och har slutfört lektionen. Observera att all teori behöver vara godkänd och genomförd innan du kommer till oss för att genomföra de praktiska momenten av kursen. Om du stöter på några problem eller får ont om tid så är det bara att du kontaktar oss. 

Vad händer när jag kommer till Stockholm Training Port?

Den första kursdagen väl på plats ombord hos oss på Safetygruppen och Stockholm Training Port startar vi varje kurs med en kunskapsvalidering för att säkerställa att du har förstått det du läst via de elektroniska förstudierna. Du använder då samma inloggningsuppgifter på din telefon, dator eller surfplatta. Om du inte har möjlighet att logga in på en egen enhet så har vi surfplattor på plats som du kan låna. 

Efter kunskapsvalideringen så startar vi de praktiska momenten där vi väver in viss teori. Efter avslutad kurs med 100% närvaro och deltagande så blir du godkänd på kursen och tilldelas ett kursintyg samt registreras hos Transportstyrelsen där du själv söker ut ditt certifikat. 

Safetygruppen ©2015. Alla rättigheter förbehålles Allmänna villkor

Developed and powered by GO MO GROUP